Întrebări frecvente

Înainte de a începe un proiect web, fie că este un simplu website de prezentare sau un magazin online, cu siguranță există o serie de întrebări la care dacă ați avea un răspuns, ar fi mai ușor de planificat proiectul. Am sintetizat în această pagină o listă de întrebari frecvente. Pentru detalii suplimentare, vă rugăm să ne contactați și cu siguranță împreună vom realiza un proiect deosebit pe care îl vom afișa cu mândrie in portofoliul nostru.

Întrebări frecvente întâlnite în webdesign

În ultimii 10 ani, internetul s-a dezvoltat foarte puternic pe toate planurile și a devenit o parte integrantă a vieții de zi cu zi. Din ce în ce mai multe persoane folosesc ca primă sursă de informare internetul, accesul făcăndu-se foarte ușor prin telefoane smart, tablete și prin televizoare inteligente, conținutul informațional devenind de neegalat printr-o altă sursă.

Un website de prezentare sau un magazine online va oferi companiei pe care o conduceți sau în care lucrați o imagine detaliată, profesională, precum și o identitate corectă prin care să vă diferențiați și să ieșiți în evidență în fața firmelor concurente. O prezență online va face afacerea dvs. vizibilă la nivel planetar. Nu există nici o metodă alternativă de promovare la fel de eficientă și cu un cost mai bun. Noi știm că detaliile mici fac întotdeauna diferența și, pe lângă faptul că puteți prezenta o ofertă detaliată de produse și servicii, oferiți și o imagine de ansamblu asupra afacerii viitorilor și potențialilor parteneri.

În primul rând vrem să stabilim că website-ul pentru o societate este ca numele pentru o persoană. Nu există nici o firmă mare sau o firmă care se respectă să nu aibă măcar un website de prezentare online. Societatea pe care o conduceți/reprezentați are nevoie de o prezență activă online printr-un website fiindcă aduce un plus de credibilitate afacerii și ajută în același timp la promovarea și deschiderea către noi clienți, care au folosit internetul în căutarea de informații, și astfel au aflat de dvs.

Astfel, o prezență online solidă este necesară atât atunci când afacerea merge bine pentru a o consolida, cât și când afacerea merge mai putin bine și este nevoie de noi colaborări, pentru a o revitaliza. O societate care are un website de prezentare îngrijit și actualizat arată partenerilor de afaceri că este preocupată de imaginea sa și este la curent cu noile metode de prezentare a unei companii.

Fiecare website are specificul său și o structură ce diferă de la proiect la proiect, lucru ce se reflectă în timpul de lucru necesar. Indiferent dacă este vorba despre un website de prezentare, un magazin online simplu sau complex, sau o aplicaţie web intranet sau online, nu pot exista două proiecte web cu structură similară. Având în vedere că proiectele web realizate de agenția noastră se realizează în conformitate cu lista solicitărilor clientului, preţul proiectului poate fi determinat doar după o analiză atentă a acestuia şi după definirea specificaţiilor de proiect. În general putem să spunem ca un proiect web are un preț ce reflectă complexitatea proiectului și timpul necesar pentru realizare.

Realizarea unei proiect web (website de prezentare, magazine online, aplicație web) care să fie în concordanţă cu solicitările clientului presupune un amplu proces de lucru ce implică în general minim 2 departamente și care este compus din mai multe etape, dintre care enumerăm:

 • o discuţie iniţială cu echipa clientului menită să ne ajute să înţelegem specificul şi particularităţile proiectului ce se dorește realizat. Echipa nostră va asimila aceste informații foarte importante, ce ne vor ajuta în stabilirea planului de proiect;
 • următoarea etapă este reprezentată de consultanţa prin care definim împreună structura, conţinutul şi detaliile de funcționalitate ale proiectului web ce se dorește realizat;
 • în urmatoarea etapă, echipa noastră de design va realiza machetele grafice sau elementele vizuale necesare pe care se va dezvolta proiectul, bineînțeles în concordanță cu elementele de brand caracteristice firmei clientului;
 • implementarea design-ului pe sistemul CMS ales pentru proiectul în cauză, crearea sau customizarea panoului de administrare al site-ului. În această etapă se realizează toate elementele de programare si de funcționalitate stabilite pentru proiect;
 • după ce etapa de programare este finalizată complet, se trece la testarea finală a soluţiei și apoi la plasarea proiectului pe domeniul sau subdomeniul desemnat acestuia.

Există posibilitatea ca designul să fie realizat 100% in-house sau să utilizam template-uri sau șabloane grafice realizate de terțe societăți. Acest lucru se va stabili împreuna cu echipa clientului în etapa 2, mai exact în momentul de planificare a proiectului, în functie de bugetul alocat pentru proiect. Dacă bugetul nu permite realizarea elementelor grafice in-house, atunci o să fie utilizate template-uri grafice. DAR acest lucru nu este dăunator proiectului sau nu înseamnă că acesta va fi o clonă fidela a unui alt proiect. Chiar dacă se va stabili să lucrăm cu template-uri, echipa noastră grafică va particulariza elementele de design pentru a crea o identitate grafică distinctă.

NU ne dorim să facem din webhosting o afacere de sine stătătoare. Oferim servicii profesionale de webhosting doar clienților ce aleg să realizeze sau să modifice proiectele web cu echipa noastră. Serverele nostre se află poziționate în 2 datacentere din Romania, pe ele fiind găzduite doar proiectele realizate total sau parțial de echipa noastră. Am ales acest mod de lucru pentru că astfel avem un control mai bun asupra calităţii şi securităţii site-urilor găzduite, ceea ce poate duce la evitarea eventualelor neplăceri şi bineînteles o garanţie suplimentară asupra serviciului. Nu dorim să concurăm cu firmele ce oferă doar servicii de webhosting și nu avem ca scop ofertarea de pachete la prețuri modice pentru că am învățat că ieftin și bun în 95% din cazuri nu există.

Aceasta este și metoda noastră de lucru. Proiectul se va dezvolta după caz pe domeniul lui, sau pe unul din serverele de lucru și clientul va avea acces la toate stadiile de dezvoltare ale proiectului în permanență. Astfel pe parcursul procesului de dezvoltare echipa noastră se va consulta cu cea a clientului, oferind posibilitatea de a se verifica modificările solicitate precum şi stadiul în care se află proiectul. Considerăm că doar printr-o transparență totală și o comunicare eficientă şi continuă putem ajunge la rezultatele dorite. Este imposibil ca proiectul ajuns la final să nu fie în concordanță cu solicitările și cu dorințele inițiale.

În cazul în care nu se alege serviciul de copywriting (realizarea textelor necesare proiectului) oferit după caz de societatea noastră sau de terți specializați in copywriting, trebuie să ne furnizezi materialele text pentru proiectul web. Chiar dacă se alege ca textele sa fie dezvoltate de noi este necesar să primim un minim de materiale despre activitatea afacerii tale pentru a avea o bază de dezvoltare.

Presupunem că nimeni nu poate vorbi în detaliu și mai bine despre afacerea sa decat cel care a dezvoltat-o. Desigur, înainte de a începe etapa de realizare a proiectului îţi vom oferi consultanţă specializată cu privire la definirea structurii şi a conținutului paginilor (informație text, imagini, elemente video sau de interacțiune cu utilizatorul). Textele trimise vor fi corectate (operațiune realizată la cerere și cu un tarif separat – dacă nu se optează pentru serviciul de copywriting) şi optimizate pentru motoarele de căutare.

În cazul în care nu deții sau nu doreşti să foloseşti poze proprii (calitatea sau rezoluția acestora fiind necorespunzătoare) în cadrul design-ului pentru proiectul web, îţi punem la dispoziţie poze la alegere din cataloage profesionale de „stock photography” (operațiune ce implică un cost adiţional din partea clientului, pozele trebuie licențiate pe societatea care va beneficia de acestea).

Proiectul pe care îl vom dezvolta va avea la bază un CMS care va permite modificarea conținutului adăugat oricând. Împreună cu proiectul realizat, noi îți livrăm și un panou de administrare ergonomic, foarte intuitiv și ușor de folosit. Încă de la lansarea website-ului sau a magazinului online, ai control total asupra conținului text sau imagine. Există totuși și anumite elemente structurale care, pentru a fi modificate, necesită cunoștințe avansate de webdesign sau de programare web. Prin intermediul panoului de administrare ai control asupra proiectului (poți edita, șterge sau adăuga informații) și asupra conținutului adăugat: textelor, pozelor și a materialelor video incluse. După predarea proiectului (plasarea acestuia pe domeniul lui) oferim training specializat pentru persoanele care vor folosi panoul de administrare.

Avem de asemenea și colaborări pe bază de abonament ce cuprind gestionarea conținutului text, imagini, fișiere video în paginile website-ului de către echipa noastră. Poți alege să faci administrarea singur sau cu ajutorul nostru, optând pentru un abonament lunar de gestionare conținut.

Pe langă abonamentele de gestionare conținut oferim și abonamente de mentenanță tehnică, actualizări de securitate precum și suport tehnic permanent. Abonamentul de mentenanță se configurează personalizat în funcție de complexitatea proiectului și de timpul necesar pentru realizare.

Timpul necesar dezvoltarii unui proiect web, indiferent că este un simplu site de prezentare, un magazine online simplu sau complex precum si o aplicație web, depinde de complexitatea acestuia. După etapa de analiză putem stabili perioada exactă necesară pentru livrarea proiectului. Dar este posibil ca acestă estimare să se modifice în funcție de mai mulți factori din care enumeram:

 • modificarea structurii de către client dupa ce s-a efectuat analiza și planul de proiect;
 • adăugarea de module, elemente noi ce sporesc complexitatea proiectului și pentru realizare solicită un timp extins de lucru ce nu a putut fi prevăzut în cadrul estimarii inițiale;
 • întarzierea în livrarea materialelor necesare dezvoltării proiectului;
 • întarzierea în comunicare, trimiterea feedback-ului pe etape de dezvoltare cu întarziere.

Pentru a prezenta o imagine de ansamblu asupra timpului aproximativ de dezvoltare, am trecut mai jos o lista estimativă grupată în funcție de tipul proiectului:

 • Pagină web de prezentare simplă: ~2 săptămâni
 • Pagină web de prezentare complexă: 3-4 săptămâni
 • Catalog de produse: 4-6 săptămâni
 • Magazin virtual: 6-8 săptămâni
 • Optimizare SEO website/magazin online: 30-90 zile

Considerăm că în viață pot aparea și astfel de excepții. De principiu nu se poate realiza un proiect complex în doar o săptămână. În aceste cazuri excepționale o să găsim soluția optimă pentru a avea online o prezență într-un timp atât de scurt. Aceste lucrări se tarifează la un cost mărit pentru că se vor realiza în regim de urgență. În general noi nu încurajăm această abordare pentru ca un proiect web de calitate solicită și are nevoie de un timp de analiză, dezvoltare, debug-ing … etc. Nu se poate realiza în 7 zile o lucrare ce pentru dezvoltare are nevoie de minim 20 de zile lucrătoare.

Nu este necesar să desfășurați activitatea în același județ cu noi pentru a putea lucra eficient. Chiar dacă eşti din Bucureşti sau alt oraş din România, sau chiar din străinătate, acest lucru nu va fi un impediment. Comunicarea poate fi făcută foarte facil prin email, Skype, Whatsapp şi bineînţeles telefonic. Putem să spunem că avem un procent foarte mic, ~5% din clienți din județul Constanța, marea majoritate sunt din țară sau din afara țarii. Este foarte simplu să lucrăm la distanță pentru că mijloacele de comunicare sunt eficiente, iar proiectele se vor dezvolta online, accesul la acestea făcându-se facil indiferent unde vă aflați.

Colaborarea se realizează doar pe bază de contract, indiferent că sunteți persoană fizică, persoană fizică autorizată, ONG sau societate! După ce am făcut analiza de proiect și ne-am pus de acord asupra bugetului, condiţiilor şi a timpilor de livrare urmează să încheiem un contract de colaborare precum și anexele ce vor descrie serviciile pe care le vom realiza. Împreună cu portofoliul nostru, cu faptul că suntem pe piață din anul 2000, contractul reprezintă o garanţie pentru dvs. iar în baza acestuia se vor realiza de asemenea și serviciile ulterioare realizării proiectului.

Proiectele web realizate de firma noastra vor fi concepute pe o structura CMS care din etapa de constructie a fost dezvoltata dupa regulile SEO impuse de motoarele de căutare, în plus optimizarea ulterioară suplimentară este posibilă.

În cazul în care solicitați optimizarea website, magazine online pentru o serie de cuvinte / expresii cheie, vom face o analiză asupra concurenței pe fiecare cuvânt sau expresie cheie în parte și împreună vom dezvolta strategia de optimizare. Pentru mai multe detalii despre optimizarea proiectelor web vă rugăm să ne contactați.

Consultație gratuită

Va rugăm să completați formularul de mai jos și în cel mai scurt timp unul dintre colegii noștri va lua legătură cu dumneavoastră. Vă mulțumim.

  Servicii solicitate:*

  Realizare website de prezentareRealizare magazin onlineRealizare pachet identitateCampanie de promovare onlineÎnregistrare domeniu de internetSolicitare ofertă web hostingOptimizare proiect existentAmazon BrandingAltele

  Buget disponibil:*